Sea Kayak Camp

Sea Kayak Camp

Suomen merimelontayhdistys – SuMe järjestää yhteisöllisen ja koulutuksellisen melontatapahtuman 9.-11.8.2024.

Tapahtuma järjestetään samanaikaisesti kolmessa eri paikassa: Inkoon Stora Fagerössä, Etelä-Saimaalla Hietasaaressa ja Porvoossa Norra Sandön saarella.

Osallistujamäärä on enintään 24 melojaa / tapahtumapaikka.Tämä tukee tiiviin ja yhteisöllisen tunnelman luomisessa ja antaa mukavan oppimisympäristön. Kurssit ovat vaativuudeltaan eritasoisia. Aiheina tekniikkaa, pelastautumisia, temppuja sekä muuta kivaa ja hyödyllistä. Kurssien sisältö määräytyy lopullisesti paikan päällä olosuhteiden sekä osallistujien tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Osallistumismaksu 170 €, joka sisältää järjestelyt ja koulutuksen maksetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä.

Viikonlopun kestävä tapahtuma alkaa perjantai-iltana ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä.

Alla oleva ohjelma on suuntaa antava ja tarkentuu paikan päällä.

Perjantai

18.00-20.30 Saapuminen tapahtumapaikalle
20.30-21.30 Tutustuminen ja ohjelman esittely

Lauantai

09.00-09.30 Aamujumppa/jooga
10.00 Kurssit alkavat
12.30-13.30 Lounastauko
13.30-17.00 Kurssit jatkuvat
17.30 Melontakisailu
20.00 – Yhteinen illanvietto

Sunnuntai

09.00-09.30 Aamujumppa/jooga
10.00 Kurssit alkavat
12.30-13.30 Lounastauko
14.00 Päättäjäiset
15.00 Yhteislähtö saaresta

Sea Kayak Camp on tarkoitettu kaikille melojille. Edellytyksenä on, että hallitset melonnan ja retkeilyn perusteet.

Majoittuminen ja ruokailu

Majoittuminen tapahtuu omissa teltoissa. Jokainen huolehtii omasta ruokailustaan. Etukäteen voi vaikka sopia retkikeitinkimppoja.

Varusteet

Ota mukaasi ainakin:

 • Merikelpoinen kajakki
 • Aukkopeite, mela, kelluntaliivi, pilli, tyhjennysväline yms. melojan perusvarusteet
 • Kuiva- tai märkäpuku (suositus), tai muuten sopiva melontavaatetus
 • Vaihtovaatteet vesitiiviisti pakattuna
 • Kännykkä vesitiiviisti pakattuna
 • Kypärä (joillain kursseilla pakollinen)
 • Hinausjärjestelmä (lyhyt ja pitkä), jos sinulla on
 • Lämmintä vaatetta
 • Majoittautumiseen ja ruokailuun liittyvä varustus
 • Ruokaa ja juomavettä (noin 6 litraa)
 • Kompassi ja alueen kartta, jos sinulla on.

Ohjelma & kurssit

Säävaraus. Jos tuuli ja aallot yltyvät aiottua tasoa kovemmiksi, ohjelmaa järjestellään uudelleen tai kurssi tai koko tapahtuma perutaan. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta, joten huolehdithan omasta vakuutusturvastasi.

SOME

Ollessanne aktiivisia somessa, käytättehän häshtägiä #SKC2024. Näin kaikki kuvat jäävät yhden häshtägin alle muistoksi. Päivien kulkua voitte seurata myös:
Facebook: www.facebook.com/merimelonta
Instagram: merimelonta

Anssi Nupponen SuMe Instructor/Assessor www.rollingkayak.fi

Damijan Marin SuMe Instructor/Assessor

Eva-Lotta Backman SuMe Instructor/Assessor elbaadventures.com/

Jalo-Aatos Alastalo SuMe Instructor Kajakilla.fi 

Kristian Vuorilehto SuMe Instructor/Assessor

Mika Björkman SuMe Instructor/Assessor www.melomalla.fi

Pauliina Wright SuMe Instructor ploisk.fi

Pekka Lokasaari SuMe Instructor

Roope Roine SuMe Instructor/Assessor moln.fi

Sari Kiuru SuMe Instructor

Simo Ahtola SuMe Instructor

Ulla Pellinen SuMe Instructor/Assessor

Apukouluttajina:

Stora Fagerön pohjoisosa on Uudenmaan Virkistysalueyhdistyksen hallinnassa. Alueella on runsaasti telttapaikkoja, hiekkarantaa ja käymälät. Sinne pääsee Inkoon keskustan vierasvenesatamasta, johon voi jättää auton ja jossa kajakin voi laskea vesille. Suosittelemme kimppa-autokyytejä. Melontamatkaa on 6 km. Katso Merikarttasarja B:n karttalehti 632.

Yhteislähtö Inkoon venesatamasta lähtee perjantaina klo 18.30 (lapa vedessä). Voit saapua paikalle myös omatoimisesti, huomioithan tarkasti veneväylät ja vilkkaan vesiliikenteen. Suosittelemme kimppamelontaa saarelle.

Kouluttajina toimivat Anssi Nupponen, Eva-Lotta Backman, Kristian Vuorilehto ja Mika Björkman sekä mahdollisesti muita vähintään SuMe Instructor- ja Guide -tason kouluttajia/apukouluttajia.

Lisätietoja saat Anssi Nupposelta, anssi@rollingkayak.fi, puh. 040 501 4715, sekä myöhemmin avattavalta Facebook –sivustolta.

Hietasaari on osin Etelä-Karjalan Virkistysaluesäätiön hallinnassa. Alueella on hiekkarantaa, telttapaikkoja ja käymälät. Sarviniemen P-paikalle voi jättää auton ja laskea kajakin vesille. Melontamatka Hietasaareen (61°19,56’N, 28°06,32′E) on noin 6 km.

Yhteislähtö perjantaina Sarviniemestä klo 18.30 (lapa vedessä). Voit saapua paikalle myös omatoimisesti. Suosittelemme kimppa-autokyytejä ja kimppamelontaa saarelle.

Kouluttajina toimivat Damijan Marin, Ulla Pellinen ja Sari Kiuru ja mahdollisesti muita vähintään SuMe Instructor- ja Guide -tason kouluttajia/apukouluttajia.

Lisätietoja saat Damijan Marinilta, damijan.marin@gmail.com, puh. 040 931 1518, sekä myöhemmin avattavalta tapahtuman Facebook –sivustolta.

Norra Sandö on Uudenmaan Virkistysalueyhdistyksen hallinnassa. Alueella on runsaasti telttapaikkoja, hiekkarantaa ja käymälät. Tirmon vierasvenesatamaan (Tirmon Saaristokeskus), jonne on Porvoon keskustasta 25 km, voi jättää auton ja laskea kajakin vesille. Suosittelemme kimppa-autokyytejä. Melontamatka saareen on noin 7 km. Katso Merikarttasarja A:n karttalehti 620 (60°13,0’N 26°00,3’E).

Yhteislähtö Tirmon Saaristokeskuksesta lähtee perjantaina klo 19.00 (lapa vedessä). Voit saapua paikalle myös omatoimisesti, huomioithan tarkasti veneväylät ja vilkkaan vesiliikenteen. Suosittelemme kimppamelontaa saarelle.

Kouluttajina toimivat Jalo-Aatos Alastalo, Pekka Lokasaari ja Pauliina Wright ja mahdollisesti muita vähintään SuMe Instructor- ja Guide tason kouluttajia/apukouluttajia.

Lisätietoja saat Jalo-Aatos Alastalolta, jalo@kajakilla.fi puh. 040 562 7045, sekä myöhemmin avattavalta tapahtuman Facebook –sivustolta.